Marmoleum vloeren

Marmoleum van Forbo is duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en heeft een mooi en innovatief design. Linoleum vloeren van Forbo Flooring worden wereldwijd verkocht. De producten hebben zich al meer dan 100 jaar bewezen. Tevens is Linoleum een natuurproduct waardoor dus ook rekening gehouden wordt met het milieu. Het materiaal is geschikt voor woongebruik maar ook zeer geschikt voor project gebruik. Kom eens langs in de showroom om de uitgebreide collectie marmoleum vloeren te bekijken.

Verschil tussen Marmoleum en linoleum?

Marmoleum is Forbo’s merknaam voor linoleum en is niet hetzelfde als vinyl vloerbedekking. Marmoleum vloerbedekking wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zonder gebruik van synthetische materialen zoals PVC of Polyolefine. Dit maakt Marmoleum tot de duurzame vloerkeuze voor elke binnenomgeving.

Eigenschappen van linoleum

Linoleum heeft vele positieve eigenschappen, waardoor het een veelzijdige vloerbedekking is. Het is robuust, antistatisch, veerkrachtig, kleurecht, bestand tegen water, vetten en oliën, het is antibacterieel en biedt een zacht, comfortabel en warm loopoppervlak.

Linoleum / Marmoleum is een duurzaam vloermateriaal en zeer goed bestand tegen krassen en beschadigingen. Het kan 20-40 jaar meegaan, afhankelijk van de omgeving en de intensiteit van het verkeer in een ruimte. Een linoleumvloer kan worden hergebruikt. Bovendien is het materiaal volledig biologisch afbreekbaar en kan het zonder problemen worden weggegooid.

Hoe wordt Marmoleum aangebracht?

Marmoleum is verkrijgbaar in tegels en op rol. De beste optie wat betreft milieu- en gezondheidsbescherming is onbehandeld linoleum, maar het is ingewikkelder te installeren en vereist waarschijnlijk de hulp van een professional. Voor het aanbrengen van linoleum wordt een universele lijm op basis van natuurlijke hars of caseïne aanbevolen. Deze zijn grotendeels vrij van schadelijke stoffen en hebben zich gedurende tientallen jaren bewezen.

De andere optie is het gebruik van marmoleumtegels met tand en groef klikverbinding, die zwevend worden gelegd. Dan hoeft er niet gelijmd te worden.

Marmoleum vloeren

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.