Duette/ plissé

Duette hebben een elegante uitstraling en passen hierdoor in bijna elk interieur. Daarnaast zorgt de unieke structuur (honingraat) voor een bijzonder goede isolatie, zowel in de zomer als in de winter. De duette raambekleding is geschikt voor vrijwel elke raamsituatie. 

Verschillen tussen Duette en Plissé

Plissé is vergelijkbaar met duette alleen heeft een plissé een enkele laag stof met een subtiele horizontale plooi. 

Een plisségordijn bestaat uit één laag gevouwen stof die zich vervolgens als een harmonica opvouwt wanneer je het gordijn ‘omhoogrolt’. Een Duette gordijn bestaat uit twee geplisseerde stoffen, zodat de koorden niet of nauwelijks te zien zijn.

De voordelen van plissé gordijnen

Plisségordijnen zijn gemaakt van een enkele laag geplooide stof die zich als een harmonica opvouwt als ze wordt opgetrokken. Het gamma omvat transparante tot (semi-)verduisterende kleuren en densiteiten, alsook strakke plissées. Plissées zijn zowel stijlvol als minimalistisch, waardoor ze gebruiksvriendelijk zijn.

Bepaal de hoeveelheid licht en inkijk in jouw huis door te kiezen voor een top-down ontwerp; je kunt ook alleen de bovenkant plooien om inkijk te voorkomen, maar toch zicht naar buiten te houden. Omdat ze dicht bij het raam worden geplaatst en een hoge isolatiewaarde hebben door hun gevouwen structuur, zijn plisségordijnen een energiebesparende optie. Op maat gemaakte plisségordijnen maken de ruimte aantrekkelijker.

De voordelen van duettes op een rijtje

Duettes zijn gemaakt van twee lagen gevouwen stof die zich opvouwen als een harmonica wanneer ze omhoog worden gehouden. De touwtjes lijken door een honingraatstructuur te gaan op het zijaanzicht. Bij duettes vallen de koorden nauwelijks op en bij plisségordijnen zijn de zichtbare gaten niet te zien. Dit leidt tot een compactere vorm die ook veel beter is op het gebied van zon- en lichtregulering. Duettes zijn ook verkrijgbaar in een top-down uitvoering, zodat u naar buiten kunt kijken terwijl u niet naar binnen kunt kijken.

Duettes hebben een betere isolatiewaarde dan plisségordijnen, dankzij de dubbele laag stof en de honingraatstructuur. Tussen de twee lagen wordt lucht vastgehouden. In de zomer houdt dit uw woning koel, terwijl het in de winter juist warm blijft.

Plisségordijnen zijn gemaakt van een lichtgewicht stof, waardoor ze eenvoudig te hanteren zijn. Duettes zijn de beste optie als je in de koude maanden last hebt van tochtstromen vanaf ramen.

Unieke kenmerken

Dankzij het plissé heeft dit soort raambekleding een geluiddempende werking. Duette en plissé passen op bijna ieder type raam. Plissé is bij uitstek geschikt voor ramen met een bijzondere constructie, omdat ze verkrijgbaar zijn in allerlei modellen en vormen. 

Met duette en plissé creëer je in een handomdraai een gezellige sfeer. Plisségordijnen zijn van nature lichtdoorlatend, waardoor ze ook in gesloten toestand een zachte lichtval in de ruimte toelaten. Daarnaast hebben we ook verduisterende duette en plissé in onze collectie. 

Je kiest bij ons niet alleen uit een ruim aanbod aan diverse kleuren en maten, maar bepaalt ook zelf de grootte van de horizontale plooi. De dikte van de plooi speelt een grote rol in de uitstraling van je plisségordijn. De duette en plissé zijn verkrijgbaar in 3 plooi dieptes 20mm, 32mm of 65mm. 

Een mooi kenmerk van duette en plisségordijnen is dat je ze door het top-down-systeem van beneden naar boven, maar ook van boven naar beneden kunt openen. Hierdoor kun je dus in het midden van je raam een strook creëren waardoor je geen last hebt van inkijk
maar er toch genoeg licht naar binnen komt. 

Kom eens langs om de uitgebreide collectie en mogelijkheden te bekijken. 

Hoe gaan wij te werk: 

• Je bent van harte welkom om in de showroom naar onze collectie te komen kijken en iets moois uit te zoeken. Tevens kunnen wij dan alles uitleggen over de verschillende mogelijkheden en keuzes die je kunt maken.
• Wij komen daarna aan huis inmeten en maken dan een vrijblijvende offerte
• Bij opdracht gaan wij de duette en of plissé bestellen en zorgen er dan tevens voor dat deze prachtig bij jou thuis of op werk komen te hangen.

Wij werken met de merken BD Line en ABZ

Duette/ plissé

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.