Hoe kunnen we je vandaag helpen?
Inhoudsopgave
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat zijn PVC vloeren?

PVC vloeren, wat staat voor Polyvinylchloride vloeren, zijn een populaire keuze geworden voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Deze veelzijdige vloerbedekking biedt vele voordelen en wordt steeds vaker gebruikt in moderne interieurs. In dit artikel zullen we de eigenschappen, voordelen en toepassingen van PVC vloeren verkennen, evenals enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van deze vloerbedekking.

Wat zijn PVC vloeren?

PVC vloeren zijn vloerbedekkingen gemaakt van een kunststof genaamd polyvinylchloride. Dit materiaal is duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, patronen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen.

Eigenschappen van PVC vloeren

PVC vloeren hebben verschillende unieke eigenschappen die ze onderscheiden van andere vloerbedekkingen. Enkele van deze eigenschappen zijn:

 • Duurzaamheid: PVC vloeren zijn zeer duurzaam en kunnen jarenlang meegaan zonder tekenen van slijtage te vertonen.
 • Waterbestendigheid: PVC vloeren zijn bestand tegen water en vocht, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers.
 • Geluidsabsorptie: PVC vloeren hebben geluiddempende eigenschappen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor woningen of commerciële ruimtes waar geluidsoverlast beperkt moet worden.
 • Onderhoudsgemak: PVC vloeren zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is meestal voldoende om ze in goede staat te houden.

Voordelen van PVC vloeren

Het gebruik van PVC vloeren biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Veelzijdigheid: PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de gewenste interieurstijl.
 • Duurzaamheid: PVC vloeren zijn bestand tegen dagelijks gebruik, zware belasting en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes.
 • Waterbestendigheid: PVC vloeren zijn bestand tegen water en vocht, waardoor ze geschikt zijn voor ruimtes waar water gemorst kan worden.
 • Comfort: PVC vloeren hebben een zachte en veerkrachtige textuur, wat zorgt voor comfort tijdens het lopen en staan.
 • Onderhoudsgemak: PVC vloeren vereisen minimaal onderhoud en zijn gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een drukke levensstijl.

Toepassingen van PVC vloeren

Vanwege hun veelzijdigheid kunnen PVC vloeren in verschillende ruimtes worden gebruikt. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

 • Woonruimtes: PVC vloeren zijn een populaire keuze voor woonkamers, slaapkamers en eetkamers vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht.
 • Commerciële ruimtes: Van kantoren tot winkels en restaurants, PVC vloeren zijn geschikt voor verschillende commerciële omgevingen vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud.
 • Gezondheidszorgfaciliteiten: Vanwege hun waterbestendigheid en hygiënische eigenschappen worden PVC vloeren vaak gebruikt in ziekenhuizen, tandartspraktijken en andere medische faciliteiten.
 • Onderwijsinstellingen: PVC vloeren zijn populair in scholen en universiteiten vanwege hun duurzaamheid en gemakkelijke reiniging, wat essentieel is voor drukke leeromgevingen.

Overwegingen bij het kiezen van PVC vloeren

Bij het kiezen van PVC vloeren zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden:

 • Kwaliteit: Zorg ervoor dat u kiest voor hoogwaardige PVC vloeren van gerenommeerde fabrikanten om duurzaamheid en kwaliteit te garanderen.
 • Installatie: Overweeg of u de vloeren zelf wilt installeren of professionele hulp wilt inschakelen. Het correct installeren van PVC vloeren is essentieel voor een optimale prestatie en levensduur.
 • Onderhoud: Informeer naar het benodigde onderhoud en de reinigingsprocedures voor de gekozen PVC vloeren om ervoor te zorgen dat ze passen bij uw levensstijl en behoeften.

Onderhoud van PVC vloeren

Het onderhoud van PVC vloeren is eenvoudig en vereist minimale inspanning. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van PVC vloeren:

 • Stofzuig regelmatig om stof en vuil te verwijderen.
 • Dweil de vloeren periodiek met een mild schoonmaakmiddel en warm water.
 • Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen die de vloer kunnen beschadigen.
 • Plaats viltglijders onder meubelpoten om krassen te voorkomen.
 • Veeg gemorste vloeistoffen direct schoon om vlekken te voorkomen.

Conclusie

PVC vloeren zijn een duurzame, veelzijdige en onderhoudsvriendelijke keuze voor verschillende ruimtes. Ze bieden tal van voordelen, zoals waterbestendigheid, duurzaamheid en comfort. Met een breed scala aan stijlen en patronen zijn PVC vloeren geschikt voor elke interieurstijl. Door rekening te houden met kwaliteit, installatie en onderhoudsbehoeften kunt u de perfecte PVC vloeren kiezen voor uw specifieke behoeften.

Wat zijn PVC vloeren?

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.