Tapijt

Tapijt komt langzaam weer terug op de markt, vooral de consumenten zien ook weer de voordelen in van tapijt:

  • Warme uitstraling
  • Geluiddempend
  • Warmte-isolerend (energie besparend)
  • Veilig (tapijt is stroef vooral op de trap is het veilig)
  • Comfortabel aan je voeten
  • Makkelijk te reinigen
  • Geen zwevende stof delen

 

De gouden regels zijn:

  • Houd vuil buiten de deur, met behulp van bijvoorbeeld een rooster of een borstelmat bij de voor- en achterdeur.
  • Stofzuig regelmatig (twee maal per week is een minimum). Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met een elektrisch ronddraaiende borstel. Laat je bij de aanschaf goed adviseren door de leverancier over de onderdruk (minimaal 160 millibar), die veel belangrijker is dan het aantal Watts.

 

Reinigingstips:

Vlekken? Geen paniek!

Wist je dat vrijwel iedere “alledaagse” vlek met gewoon schoon water te verwijderen is? Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlak fixeren.

In de vlekkenwijzer kunt je de stof opzoeken die de vlek veroorzaakt heeft en welke methode je het best kunt gebruiken om de verse of oude vlek aan te pakken.

Een gezonder binnenklimaat

Tweederde van ons leven brengen we binnen door. De kwaliteit van het binnenklimaat is daarom zeer belangrijk en bepalend voor onze gezondheid. Voor velen onbekend, is dat er overal in huis kleine stofdeeltjes rondzweven die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat er 50% minder fijne stofdeeltjes rondzweven in ruimtes met zachte vloerbedekking, dan in ruimtes met een harde vloer, als laminaat of een vinylvloer. Deze stofdeeltjes bepalen de kwaliteit van de lucht in je woonhuis waarin de luchtkwaliteit vaak verre van optimaal is. Met alle gezondheidsrisico’s van dien.*

Fijne stofdeeltjes

Fijne stofdeeltjes zijn erg klein en met het blote oog niet waarneembaar. Via de luchtwegen komen ze direct de longen binnen en verhogen de kans op allergieën en astmatische klachten. Daarnaast zijn fijne stofdeeltjes een belangrijke oorzaak van klachten aan de luchtwegen bij kleine kinderen. Een hoge concentratie fijne stofdeeltjes in de lucht is dus schadelijk voor je gezondheid en die van je huisgenoten.

 

Van de volgende leveranciers hebben wij tapijt in de collectie: Desso, Bonaparte, Parade, Interfloor en Vorwerk tapijt.

Tapijt Nature wol
Tapijt beton look

BEZOEK ONZE SHOWROOM:

Van der Meel – Interieur & Styling
Draadbaan 19
2352 BM Leiderdorp

Tel: 071 – 582 08 30

E-mail:info@vandermeelinterieurenstyling.nl
Web:www.vandermeelinterieurenstyling.nl